Wij aanvaarden

Veel gestelde vragen


Wat is de garantie termijn op een Casco cap?
Alle Casco producten worden geproduceerd onder de hoogste kwaliteitsnormen en zijn onderworpen aan strenge interne controles die zelfs hoger zijn dan de reikwijdte van de wettelijke eisen. Als een product, ondanks deze inspanningen, tekortkomingen heeft, neem dan contact met ons op. De garantie periode op Casco caps bedraagt 2 jaar. 


Is mijn cap na een val nog veilig?
Ten gevolge van een val of een sterkere impact, kan de beschermende werking van helmschaal sterk worden aangetast, zelfs wanneer er geen uitwendige beschadigingen zichtbaar zijn. Vervang een cap dus uit voorzorg na een hevige val en gebruik nooit een helm die betrokken was bij een ongeluk! 


Hoe bepaal ik de juiste maat cap voor mijn hoofd?
Voor de juiste capmaat meet u het hoofd zoals aangegeven in de afbeelding (vlak boven de oren en vlak boven de wenkbrauwen langs). Het aantal cm is de juiste maat. 


Hoe kan ik mijn cap het beste verzorgen?
Voor de reiniging van de helm schaal adviseren we warm water en milde zeep. Gebruik geen oplosmiddelen.


Hoe lang gaat de cap mee?
Ongeacht het gebruikte materiaal en het onderhoud adviseert Casco om de cap na 4 tot 5 jaar gemiddeld gebruik te vervangen om de veiligheid optimaal te houden.


Kan ik mijn cap verven of beplakken?
Een speciale cap verf is niet beschikbaar. Verf en/of lijm kan het materiaal en daarmee de sterkte aantasten. Alle garantie van Casco komt te vervallen wanneer de cap wordt geverfd, gespoten of beplakt.